ارزانی مسکن در راه است؟
ارزانی مسکن در راه است؟
در شرایطی که بازار مسکن رشد قیمت ۹۱.۵ درصدی طی یکسال گذشته را تجربه کرده، دولت به منظور تعادلبخشی و رونق بخش مسکن، عملیات اجرایی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در دستور کار قرار داده است.
به گزارش سازه جو: به نقل از خبرآنلاین، بازار مسکن طی یک سال گذشته روزهای پرنوسانی را گذرانده است؛ دورهای که حتی بنا به گزارشهای رسمی دولت، به افزایش ۹۱.۵ درصدی قیمت مسکن منتهی شد.
در حال حاضر از یک سمت، قدرت خرید متقاضیان مصرفی مسکن که مهمترین عامل رونقبخشی به معاملات در تمام دورهها هستند، به پایینترین حد ممکن رسیده و توان خرید با قیمتهای به اوج رسیده فعلی در بازار مسکن را ندارند و هیچ عاملی که بتواند در کوتاهمدت قدرت خرید آنها را تقویت کند نیز وجود ندارد.
از سوی دیگر، سفتهبازان نیز به دلیل اینکه خریداران مصرفی بازار را ترک کردهاند، از بازار خارج شدهاند. مشاهدات حاکی از این است که تعداد متقاضیان سرمایهای مسکن هم در محدوده بازار مسکن شهر تهران به شدت کاهش یافته است. مجموعه این عوامل، به ویژه کاهش قدرت خرید متقاضیان مصرفی و کاهش انگیزه متقاضیان غیرمصرفی مسکن را میتوان بهعنوان منشا اصلی عمیقتر شدن رکود بازار معاملات مسکن معرفی کرد.
اقدام ملی برای تعادل بازار مسکن
در این شرایط، به منظور رونق و تعادلبخشی به بازار مسکن به عنوان یکی از بازارهای مهم در ایجاد فرصتهای شغلی و به تحرک واداشتن سایر بخشهای اقتصادی کشور، در برنامه تقدیمی وزارت راه و شهرسازی در دیماه ۱۳۹۷ به رییسجمهور، مقرر شد ظرف مدت سه سال عملیات اجرایی ساخت تعداد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی با هدایت و راهبری مجموعه وزارت راه و شهرسازی آغاز شود.
با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرهای جدید و نیز در راستای اجرای اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی که وظیفه تامین مسکن آحاد جامعه به خصوص گروههای نیازمند را برعهده دولتنهاده، شرکت عمران شهرهای جدید نیز مانند سایر بخشهای مربوطه احداث واحدهای مسکونی را در دستور کار خود قرار داده و مشمول این طرح شد.
گشایش در عرضه و تولید مسکن
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در صحن علنی مجلس در تشریح طرح ملی مسکن عنوان کرد: «در بحث ساماندهی به مسکن از بدو ورود به وزارت راه و شهرسازی، مهمترین اقدامی که انجام شد، روانسازی و ایجاد گشایش در عرضه و تولید مسکن بود؛ بهگونهای که بتوانیم تولید مسکن را به جریان پایدار تبدیل کرده و در جهت پاسخگویی به نیاز واقعی جامعه، اعتمادسازی لازم را بین توسعهدهندگان، انبوهسازان و مردم ایجاد کنیم.
وزیر راه و شهرسازی، مهمترین دغدغه وزارت راه و شهرسازی را در حوزه مسکن، مساعد و هموار کردن شرایط برای خانهدار شدن خانهاولیها عنوان کرد و گفت: «در بدو ورود تکمیل مسکن مهرهای نیمه تمام را در دستور کار قرار دادیم که به یاری حق تعالی این مهم به جز مواردی که دارای مسائل حقوقی و قضایی هستند در دستور کار قرار دارد.»
آغاز ثبتنام طرح ملی مسکن از شهریور
جواد حق شناس، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره طرح ملی مسکن گفت: «دولت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای تامین مسکن اقشار ضعیف را در دستور کار قرار داده که از این تعداد ساخت ۱۰۰ هزار واحد آن بر عهده بنیاد مسکن است.»
حقشناس با اشاره به اینکه تفاوت طرح اقدام ملی مسکن با مسکنمهر در این است که قبل از ساخت واحدهای مسکونی، تقاضا برای ساخت مدنظر است، عنوان کرد: «از تجربه مسکنمهر در این طرح استفاده کردیم و قبل از ساخت واحدهای مسکونی اقدام به شناسایی مکانهای دارای تقاضا کردیم؛ بهطوریکه تقاضا شناسایی شده است.»
دیدگاهتان را بنویسید