دولت نباید در بازار مسکن دخالت کند/ لزوم تدبیر برای عدم انباشت زمین در تهران و شهرستانها
دولت نباید در بازار مسکن دخالت کند/ لزوم تدبیر برای عدم انباشت زمین در تهران و شهرستانها
به گزارش سازه جو: محمود باقری، کارشناس مسکن، در خصوص تحولات هفتهها و ماههای اخیر بازار مسکن گفت: قیمت مسکن در تهران و شهرستانها با قیمت دلار تناظر پیدا کرده که این انطباق از دو منظر صورت گرفته است؛ ابتدا از لحاظ هزینههای ساخت و دوم قیمت زمین که در بسیاری از شهرها و به ویژه تهران کالای محدودی است. در ماه گذشته متوسط قیمت دلار در تهران از حدود 21هزار تومان به بالای 23هزار و پانصد رفته که بیش از 10درصد رشد داشته و اگر نرخ ارز همچنان افزایش داشته باشد، قیمت مسکن نیز افزایش خواهد داشت.
وی افزود: سال 98 معاملات مسکن در تهران کاهش شدیدی نسبت به سالهای قبل داشته است. در نیمه اول سال 98، قیمت دلار روندی نزولی داشت و سپس در رقمی ثابت متوقف شد. پیامدهای این اتفاق در بازار مسکن هم نمود داشت و خریداران برای خرید دست نگه داشتند تا قیمت مسکن به حداقل برسد. این قیمت تا مهر و آبان نزولی بود اما با افزیش نرخ ارز، شاهد صعود قیمت مسکن بودیم و اکنون قیمت مسکن نسبت به آبان گذشته حدود 80درصد رشد داشته است که این مسئله بر بازار مسکن و خریداران تاثیرگذار بوده است.
راهکار نجات از وضعیت فعلی
محمود باقری در خصوص راهکار هایی که برای بهبود شرایط فعلی وجود دارد، گفت: سیاستگذار فقط به مولفه قیمت توجه میکند، ولی بخش دیگر مشکلات به فراوانی کالا مربوط است. در سالهای اخیر روند افزایش قیمت مسکن مرتبا همراه با جهش بوده و این مسئله سبب شد تا قراردادهای مشارکت در حوزه مسکن کاهش یابد و یا به طور کلی متوقف شود.
وی در ادامه بیان کرد: این موضوع مهمترین مسئلهای است که باعث شده تا ساختمانی ساخته نشود و اثر آن در بازار مسکن دیده شود. واحدهای نوساز در بازار کمیاب است و این موضوع فشار قیمتی را تشدید میکند. قیمت مسکن به علت افزایش نرخ ارز تحت فشار است و رشد میکند. آنچه اکنون شاهد آن هستیم این است که تورم فشار خود را در قیمت زمین نشان میدهد و در نتیجه ساخت برای سازندگان بی معنی شده است. باتوجه به مشکلات کنونی نگه داشتن زمین منفعت بیشتری از ساخت آن دارد و دیگر پروندهای برای ساخت زمین از سال 98 تشکیل نمیشود و یا به صورت محدود است.
باقری با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی سالهای اخیر، ساخت در حوزه مسکن را غیر سود آور کرده گفت: افزایش سودآوری در بازارهای دیگری مثل بورس، موجب شده تا بسیاری از سرمایهگذاران بازار مسکن، کشاورزی، صنعت و… به حوزههای دیگری مانند بورس و… بروند تا سود بیشتری کسب کنند.
دیدگاهتان را بنویسید