پیچ و خم ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی
پیچ و خم ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی
با توجه به اینکه در طرح «اقدام ملی مسکن»، سه سازمان زمین بنیاد مسکن، شرکت بازآفرینی شهری و سازمان ملی زمین و مسکن زمین را برای ساخت مسکن به سازندگان واگذار میکنند، از اینرو قرارداد ساخت با سازندگان نیز بر اساس شرایط متفاوت این سه سازمان تعیین میشود.
به گزارش سازه جو: به نقل از ایران، در واقع در برنامه اقدام ملی، با توجه به اینکه سازندگان، زمین را از چه سازمانی دریافت میکنند، قرارداد ساخت با آنان امضا میشود. اما شرط «انبوه سازان ذیصلاح و دارای پروانه انبوهسازی» شرط عمومی واگذاری زمین به سازندگان در هر سه سازمان است. طرح اقدام ملی مسکن برنامه دولت برای تولید و عرضه مسکن تا دو سال آینده است. در این طرح کاهش قیمت تمام شده مسکن برای واگذاری به متقاضیان مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است، بههمین دلیل زمین ساخت و ساز 400 هزار مسکن قرار است توسط دولت تأمین شود. در این گزارش شرایط بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت بازآفرینی شهری مورد بررسی قرار گرفته است.
سازندگان بومی
آن طور که مدیرکل دفتر برنامهریزی و تحقیقات حوزه مسکن شهری بنیاد مسکن توضیح داد، زمینهای مشخص شده برای ساخت در تمام شهرها به مناقصه گذاشته میشود و سازندگانی که کمترین قیمت را برای ساخت ارائه کنند برنده مناقصه خواهند بود و سازندگان باید از بومیهای همان منطقه باشند. نکته مهمی که جابری به آن اشاره کرد این موضوع بود که در برنامه بنیاد مسکن، سازندگان با متقاضیان قرارداد میبندند و بنیاد مسکن فقط ناظر بر آن است و در توافق طرفین دخالتی ندارد. جابری افزود: ما بهعنوان متولی شرایط سازنده و تمام مشخصات ساخت را در اختیار متقاضیان قرار میدهیم و آنان خود سازنده را برای امضای قرارداد انتخاب میکنند و اجباری در انتخاب سازندگان برای متقاضیان وجود ندارد.
شرایط سازندگان در سازمان ملی زمین و شرکت بازآفرینی شهری
سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت بازآفرینی شهری دو سازمان دیگری هستند که در طرح اقدام ملی، زمین در اختیار سازندگان قرار میدهند اما سازندگان برای دریافت زمین از این دو سازمان چه شرایطی باید داشته باشند؟ بر خلاف بنیاد مسکن که دخالتی در بخش ساخت و ساز در طرح اقدام ملی ندارد اما سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت بازآفرینی شهری در صورت واگذاری زمین به سازندگان با آنها قرادادهایی در قالب «قرارداد مشارکت» امضا میکنند.
واگذاری زمین به انبوه سازان سرمایه دار
فرشید پورحاجت، دبیر اتحادیه انبوه سازان مسکن شرایط واگذاری زمین توسط شرکت بازآفرینی شهری و سازمان ملی زمین و مسکن را اینگونه شرح داد، «هر چند که طرح قرارداد مشارکتی سازمان ملی زمین و مسکن از نظر ما ایرادهای زیادی دارد اما قرارداد مشارکتی که شرکت بازآفرینی برای انعقاد با انبوه سازان تهیه کرده شرایط بهتری را برای سازندگان فراهم میکند.» پورحاجت با اشاره به شرایطی که برای سازندگان در طرح اقدام ملی در نظر گرفته شده است، گفت: «وزارت راه و شهرسازی متولی صدور پروانه اشتغال برای سازندگان است. این پروانهها در قالب پروانههای انبوهسازی به اعضای انجمنها و شرکتهای ساخت داده میشود.
پورحاجت به شرایط سازمان ملی زمین و مسکن برای ورود انبوه سازان در طرح اقدام ملی اشاره کرد و گفت: در قرارداد مشارکتی که دولت برای ساخت با انبوه سازان تدوین کرده قید شده که دولت زمین را واگذار میکند و بعد از اتمام ساخت (2 سال) انبوه ساز هزینه زمین را به قیمت زمان واگذاری (2 سال پیش) میپردازد، که پرداخت هزینه نقدی نیست و برابر هزینه زمین سازندگان واحد ساخته شده را به دولت واگذار میکنند. دبیر انجمن انبوه سازان گفت: در مفاد قرارداد قید شده که وزارت راه و شهرسازی این صلاحیت را دارد که در صورت بروز مشکل سازنده را خلع ید کند.
دیدگاهتان را بنویسید