ایجاد پنجره واحد مسکن ظرف ۳ ماه
ایجاد پنجره واحد مسکن ظرف ۳ ماه
به گزارش سازه جو: به نقل از شرق، اقبال شاکری، عضو کمیسیونراه عمران و نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات جزئیات برنامه مجلس برای اجرای مصوبات را تشریح میکند.
ما باید کار را شروع کنیم. اگر با این نگرانی که مصوبات قابل اجرا نیست وارد فاز عملیاتی نشویم، قطعا در حمایت از دهکهای کمدرآمد شکست خواهیم خورد. هیچ طرحی هم از ابتدا کامل نیست. اگر بتوانیم 70 درصد موفقیت در اجرا داشته باشیم از نظر من موفقیتآمیز خواهد بود. در کنار این طرح هم میشود موضوع مالیات خانههای خالی و همینطور بسته تأمین مسکن مجلس را پیگیری کرد. این اقدامات شروع کار است و برای حمایت از گروههای آسیبپذیر و ایجاد شرایط مناسب برای خانهدارشدن آنها لازم است طرحها مرحله به مرحله تکمیل شود.
مجلس برای رفع این نقیصهها چه اقدامی میتواند انجام دهد؟
ما تا زمانی که کارها را مکانیزه و سیستمی نکنیم، رانت و فساد و دورزدن قانون وجود خواهد داشت. هر چقدر به سمت هوشمندسازی حرکت کنیم، راه را بر افرادی که مایل نیستند فضا شفاف باشد میبندیم. لازم است یک پنجره واحد الکترونیکی ایجاد شود تا تمام پروسه معاملات مسکن و زمین در این پنجره واحد انجام شود. این معاملات وقتی در سامانه درج و کد رهگیری برای آنها صادر شود، میتواند کاملا قابل پیگیری و نظارت باشد.
این پنجره واحد را چه کسی باید ایجاد کند؟
مجلس قطعا به این موضوع ورود خواهد کرد. ضمن آنکه پیش از آنکه وزارت راهوشهرسازی بخواهد سامانه را ایجاد کند، در بحث مالیات خانههای خالی ما با خوداظهاری سعی کردیم کار را پیش ببریم. چون کار بر مبنای خوداظهاری است، تمام عواقب عدم ارائه اطلاعات با فردی است که اظهارات داشته است. در کنار آن دولت هم میتواند از طریق سامانهها و ابزاری که در اختیار دارد، این اظهارات را راستیآزمایی کند. افرادی هم که در خوداظهاری اطلاعات درستی ارائه نکردهاند، مشمول جرائم میشوند. بنابراین خوداظهاری توانسته در این زمینه کمک کند، اما نهایتا ما داریم با وزارت راهوشهرسازی کار میکنیم، هم در بخشهایی که مجلس میتواند کمک کند ورود میکنیم و هم بر کار وزارت راهوشهرسازی نظارت داریم تا این سامانه راهاندازی شود.
مجلس دقیقا در طرح سامانه املاک چه کمکی به دولت میتواند داشته باشد؟ برای اینکه ضمانت اجرائی مصوبات افزایش یابد، مجلس چه ورودی میتواند داشته باشد؟
مجلس دو کار میتواند انجام دهد؛ اول مطالبهگری از دولت است؛ یعنی از وزارت راهوشهرسازی بخواهد که ظرف مدت سه ماه که در بسته تأمین مسکن مجلس آمده، این سامانه ایجاد شود. دوم هم نظارت است. خیلی از کارها نیازی به قانون ندارد؛ با حضور در جلسات کمیسیون و تعهدات فنی و اجرائی که داده میشود، کار انجام خواهد شد. لازم نیست حتما برای هر اقدامی، قانون تصویب شود. در هر جلسه کمیسیون صورتجلسهای تهیه میشود که یک نسخه از آن به دولت داده میشود و پس از آن مجلس روی بندهای صورتجلسه و نحوه اجرای آن نظارت میکند. نظارت البته باید تخصصی باشد.
بسته تأمین مسکن مجلس به ایجاد سامانه هم پرداخته است؟
بله. در این بسته تأمین یک میلیون واحد در سال به مدت چهار سال، با زمین رایگان یا ارزان و تسهیلات ارزان به میزان 80 درصد قیمت، مصالح به قیمت رسمی و تسهیل تمام کارهایی که به ساخت مربوط میشود، پیشبینی شده است؛ مانند نظاممهندسی، صدور پروانه، بیمه و مالیات.
دیدگاهتان را بنویسید