ایرانیها رتبه اول خرید مسکن در ترکیه!
ایرانیها رتبه اول خرید مسکن در ترکیه!
به گزارش سازه جو: به نقل از شرق، بر اساس این آمار، در بین شهروندان خارجی، ایرانیها در کمتر از چهار سال، دوهزارو 721 شرکت در ترکیه تأسیس کرده و 13هزارو 35 فقره ملک نیز در این کشور خریدهاند. در این میان، املاک و مستغلات موجب خروج رقمی در حدود 620 میلیون دلار از کشور به این مقصد شدهاند؛ خبری که بهخوبی نشان میدهد روند خروج سرمایه به مقصد جذاب ترکیه، رو به فزونی است و باید برای آن چارهاندیشی کرد.
امتیاز ترکیه برای ایرانیها
رضا کامی، عضو هیئترئیسه اتاق تبریز دراینباره میگوید: قوانین توجیهگر ترکیه درباره جذب سرمایههای سرمایهگذاران خارجی، موجب شده اقبال ترکیه برای جذب سرمایههای ایرانی افزایش یابد.
کامی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز، جذابیت خروج ارز از کشور را افزایش داده است، ادامه میدهد: ترکیه در قوانین خود، حق شهروندی را برای سرمایهگذارانی که فقط 250 هزار دلار در بخش املاک این کشور هزینه کرده باشند، حق تابعیت میدهد و فرد میتواند پاسپورت ترک تهیه کند. بنابراین برخی برای عبور از دغدغههای ویزا، اقدام به این عمل میکنند.
از این فعال اقتصادی درباره جذابیت ترکیه ورای امارات، قبرس و گرجستان میپرسم؛ در پاسخ میگوید: سه کشوری که به آنها اشاره کردید، نیازمند ویزا هستند، اما ترکیه شرط ویزا را برای ایرانیها لحاظ نکرده است که میتواند برای ایرانیها جذابیتی را ایجاد کرده باشد. علاوه بر اینکه رفتار این کشورها با ایرانیها در مقایسه با ترکیه مطلوب نیست. ارتباط خوب ترکیه با مردم ایران سبب شده است جذابیت سرمایهگذاری در این کشور افزایش یابد.
این فعال اقتصادی در ادامه میافزاید: بخش بازرگانی و تجارت خارجی ترکیه نیز در دو، سه سال گذشته برای ایرانیها جذاب بوده است. برخی با ثبت شرکت در ترکیه و فعالیت تجاری توانستهاند موقعیت مناسبی را در این کشور کسب کنند. بااینحال، هنوز هم خرید املاک به سبب جذابیت حق شهروندی و حق اقامت، در اولویت آنها قرار دارد.
جذابیت فرار سرمایه به ترکیه
علی فرنام، کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی نیز میگوید: در رابطه با ترکیه، بیشتر بحث فرار سرمایه از کشور مطرح است و نهفقط خروج سرمایه از کشور به قصد املاک. با شرایطی که کشورهای همسایه و رقیب ایران برای جذب سرمایه و تسهیل قوانین سرمایهگذاری خارجی ایجاد کردهاند، جذابیت خروج سرمایه از کشور افزایش مییابد.
این کارشناس با بیان اینکه با این طریق بهراحتی ارز از کشور خارج میشود، میافزاید: این امکانات، ثباتی را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند که در بلندمدت بتوانند از نوسانات بازار داخلی ایران عبور کنند. به نظر میرسد انگیزه اصلی، اقتصادی باشد که به دلیل ریسکهایی که در داخل کشور ممکن است متوجه سرمایههای آنها شود، ترجیح میدهند در کشوری با ریسک کمتر سرمایهگذاری کنند.
او ادامه میدهد: انتشار چنین آماری در کشورهای دیگر وجود ندارد. اگر این آمار را بتوان به حجم خروج از سرمایه در سالهای اخیر به کشورهای امارات، گرجستان، قبرس و برخی کشورهای اروپایی تعمیم داد، تقریبا میتوان دریافت که این نگرانی در کشورهای دیگر اهمیت بالایی دارد و جذب سرمایه در اولویت مدیران ارشد آن کشورها محسوب میشود. فرنام تصریح میکند: اگر شیوه نقلوانتقال مالی را نیز در نظر داشته باشیم، ترکیه این امکان را به ایرانیان میدهد که بتوانند به صورت ریالی نیز هزینه ملک را پرداخت کنند. علاوه بر اینکه ترکیه ظرفیتهایی را در بخش املاک و مستغلات به صورت مشروط برای سرمایهگذاران خارجی در نظر گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید