تولید مسکن زیر ضرب رکود تورمی
تولید مسکن زیر ضرب رکود تورمی
بر اساس آمارهای موجود تعداد پروانههای ساختمانی صادرشده توسط شهرداریهای کشور در زمستان ۹۷ حدود ۴۹ هزار و ۸۷۵ فقره بوده که نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۱.۱ درصد و نسبت به پاییز همان سال ۶۸.۹ درصد افزایش داشته است.
البته این تعداد پروانه صادرشده برای 114 هزار و 614 واحد مسکونی بوده و ازلحاظ زیربنای کل در پروانههای صادر حدود 21 میلیون و 743 هزار مترمربع بوده است.
به گزارش سازه جو: به نقل از تعادل، این آمارها در حالی گزارش شدهاند که در طی سالهای 1389 تا 1392 سالانه بین 222 تا 232 هزار پروانه ساختمانی صادرشده بود که در سال 92، این میزان تا سال 96 با کاهش 41 درصدی به 132 هزار فقره رسید.
هزینه میلیونی ساخت مسکن
به گفته شاهین افتخاری، کارشناس مدیریت پروژه، هزینه ساخت بنا در پروژههای مسکونی، تجاری یا اماکن که بر اساس مترمربع است، معمولاً بر اساس دو پارامتر اصلی دستمزد (اعم از نیروی انسانی و کارگاهی) و هزینه مصالح محاسبه میشود. در برآورد قیمت ساخت خانه، دستمزد و هزینه مصالح با تورم و موقعیت پروژه رابطه مستقیم دارد. به عنوانمثال، دستمزد و هزینه مصالح در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۸ حدود ۲ تا ۳ برابر شده است. به همین نسبت هزینه ساخت هر مترمربع بنای ساختمانی نیز حدود ۲ برابر شده است.
2 پیام اصلی کاهش صدور پروانه
در همین رابطه، حسین احمداوغلی، کارشناس بازار مسکن بابیان اینکه از ابتدای سال جاری قیمت مصالح ساختمانی داخلی بهشدت افزایش یافته است، گفت: بر اساس آمارهای مربوطه، قیمت مصالح ساختمانی در ماههای ابتدای سال جاری نسبت به سالهای گذشته حدود 60 درصد افزایش پیداکرده، این در حالی است که بخش اعظمی از مصالح مورداستفاده در صنعت ساختمانسازی، محصولات داخلی است. شرکتهای داخلی تولیدکننده مصالح ساختمانی علت افزایش قیمت محصولات را افزایش نرخ ارز و افزایش هزینهها ازجمله مالیات، حقوق کارگر و افزایش نرخ حاملهای انرژی اعلام میکنند، اما درهرصورت میزان افزایش صورت گرفته باوجود تمام هزینهها نیز منطقی نیست.
دیدگاهتان را بنویسید