16 متریالی که هر معمار باید بشناسد
16 متریالی که هر معمار باید بشناسد
متریال، ماده و مصالح ساختمانی مادیت یک پروژه معماری را مشخص می کند که ما هر روز با چه موادی در تعامل هستیم. یک دستگیره سرد فلزی، نشیمن خانه ای از چوب گرم یا پنجره شیشه ای ضخیم، تعاریف متفاوتی از فضا را به نمایش می گذارند. اما وقتی یک دستگیره شیشه ای، یک دیوار فلزی سرد و یا پنجره ای چوبی را تصور کنیم نتیجه ای متفاوت و خاصی ایجاد می شود. یک متریال ساختمانی می تواند به لحاظ فرم، عملکرد و یا مکانی که آن ماده مورد استفاده قرار می گیرد حائز اهمیت باشد.
بتن (Concrete)
بتن به طور گسترده در اکثر مصارف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد و بهترین ماده برای معرفی در لیست ما می باشد. با این حال این ماده دارای اثرات مخرب زیست محیطی شامل تولید کربن و 5% گازهای گلخانه ای در سراسر جهان می باشد.
چوب (Wood)
یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی که در بناهای سنتی بسیار مشاهده می کنیم، متریال چوب است. این ماده ساختمانی زیبا به لطف تکنیک های جدید و تجهیزات صنعتی مدرن دارای اشکال و فرم های بسیار متنوعی می باشد. بخصوص که این اواخر خواص شفافیت نیز به آن اضافه شده است. چوب یکی از مهم ترین و در دسترس ترین ماده های ساخت و ساز است که معماران همواره از آن استفاده می کنند.
فلز (Steel)
همانطور که می دانیم خط آسمانه یا همان Skyline شهرها به مدد جنبش دوران صنعتی مدرن و استفاده از فلز در مقاومت دیوارهای بلند و سبک سازی ساختمان ها شکل گرفت. این تحولات در طول 100 سال گذشته منجر به ارائه پوسته ها و آسمان خراش های زیبایی شده است. حتی امروزه شما می توانید تمام اطلاعات لازم در رابطه با طراحی با فولاد و نحوه اجرای آن را به صورتی دقیق و کامل در سایتSteelConstruction.info مشاهده کنید.
پلاستیک (Plastic)
سنگ (Stone)
متریال دیگری که به صورت گسترده در موقعیت های جغرافیایی متفاوتی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، سنگ می باشد. سنگ به عنوان ماده ای که دارای بافت متنوع، رنگ های زیبا و دارای نقاط قوت زیادی می باشد. با وجود صلبیت و سنگین بودن این متریال، می توان آنرا به اشکال مختلفی تبدیل کرد. موسسه بین المللی سنگ ساختمانی (The Building Stone Institute)، منبعی جامع از بهترین و رایج ترین سنگ های ساختمانی را که برای ساخت و ساز مناسب می باشند، معرفی نموده است.
پارچه و سازه های پارچه ای (Textiles)
پارچه یا منسوجات دارای بافت پارچه ای معمولاً به عنوان سازه های کششی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال این ماده طیف گسترده ای از فضاهای معماری را در بر می گیرد. به عنوان مثال می توان الیاف را در یک سطح به عنوان بستری برای تحمل بارهای وارده، و یا به عنوان ماده ای پرکننده برای فضاهای خالی در نظر گرفت. خاصیت متورم شدن و یا فشرده شدن الیاف پارچه ای از مزیت های بزرگ آن به شمار می رود. مجله معماری منسوجات (a collection of technical articles for architects) مجموعه ای از مقالات فنی را در رابطه با پارچه و نمونه های موجود آن در بازار را منتشر کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید