دعوای اتحادیه با بنگاهداران بالا گرفت
دعوای اتحادیه با بنگاهداران بالا گرفت
« از رهن و اجاره دادن ملکهای با قیمت نامتعارف و خارج از توان مردم معذوریم.» این اطلاعیه را عدهای از بنگاهداران به پشت شیشه چسباندهاند تا به گفته خودشان از مستاجرانی حمایت کنند که این روزها با کرایههای سرسامآور مواجه شدهاند. مستاجرانی که گفته میشود برخیهایشان به حاشیه شهرها رانده شدهاند و برخی دیگر به کانکسنشینی روی آوردهاند.
به گزارش سازه جو: به نقل از شهروند، اطلاعیه این بنگاهداران حالا به یک پویش سراسری تبدیل شده است و هرازگاهی در فضای مجازی عکسی یا فیلمی از بنگاهداری منتشر میشود که به این کمپین پیوسته است. بنگاهداران تهرانی میگویند این کمپین برای نخستین بار از بندرعباس شروع شده و حالا به تمام شهرهای ایران و حتی شهرهای کوچکی مانند شاهینشهر اصفهان هم کشیده شده است.
اما این اتفاق به عقیده برخی بنگاهداران تهرانی تنها برای جلب توجه و شهرت تعدادی از املاکیهاست. بنگاهدارانی که معتقدند اجاره خانههای امسال هرگز گزاف نبوده و نسبت به رشد قیمت مسکن، بسیار جا مانده است. آنها میگویند درحالیکه قیمت خانه از سال گذشته تاکنون چیزی حدود دو برابر رشد داشته است، اما صاحبخانههای تهرانی حداکثر تا ٤٠درصد به اجاره خانههایشان اضافه کردهاند.
حسام عقبایی، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک اما معتقد است مستاجران تهرانی حداکثر تحمل ٢٠درصد افزایش قیمت را دارند و وقتی اجارهبها بیشتر از این رقم رشد کند، به حاشیههای شهر رانده میشوند.
افزایش ٢٢درصدی اجاره بها در تهران
گزارشهای رسمی میگویند که اجارهبها در تهران چیزی حدود ٢٢درصد افزایش داشته است. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از بانک مرکزی نشان میدهد که قیمت مسکن در اردیبهشتماه امسال نسبت به فروردین ۹۸ و اردیبهشت ۹۷ به ترتیب ۱۲.۵ و ۱۱۲درصد افزایش یافته است. نرخ اجارهبها نیز در تهران نسبت به اردیبهشت ۹۷ بالغ بر ۲۲.۶درصد افزایش یافته است.
این موضوع درحالی رخ میدهد که حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاک میگوید تجربههایش از بازار مسکن نشان میدهد که مستاجران تهرانی توان افزایش کرایه سالانه بیشتر از ٢٠درصد را ندارند و در شهرهای متوسط نیز بین ١٠ تا ١٥درصد و در شهرهای کوچک به دلیل توازن بین عرضه وتقاضا احتمال افزایش قیمتها خیلی ضعیف است.
مستاجران امسال جرأت جابهجایی نداشتند
محمود زعفرانلو، یکی از مشاوران املاک میگوید: «مستاجران امسال جرأت جابهجایی نداشتند و بسیاری از آنها به نوعی با صاحبخانهها به توافق رسیدند و قراردادهای قبلی خود را تمدید کردند.» او میگوید: «اگر چه با وجود شرایط پیش آمده قیمتها بالا رفته و موجر براساس آن برای مستاجر قیمتگذاری میکند. اما کم نیستند افرادی که املاک خود را با قیمتهای نجومی و غیرواقعی به بازار ارایه میدهند.
صاحبخانهها اجاره را با سود بانکی تراز میکنند!
مشاور املاک دیگری که در منطقه یک فعالیت میکند میگوید معمولا صاحبخانهها توجیه اقتصادی اجاره خانهشان را با سود بانکی ارزش ملکشان میسنجند!
او در ادامه با اشاره به اینکه قانون معینی برای قیمت گذاری وجود ندارد،گفت: «به دلیل اینکه قانونی برای قیمتگذاری و تعرفه قیمتی وجود ندارد، مالکان بنا به دلخواه خود قیمتگذاری میکنند. بهطوری که برای یک ملک ١٢٠٠متری در ولنجک یکمیلیارد به عنوان ودیعه و ماهیانه ٩٠میلیون تومان دریافت میکنند و با فرض اینکه یکمیلیارد تومان با سود ٢٠درصد در بانک پسانداز شود اجاره ماهیانه رقمی معادل ١٢٠ میلیون تومان میشود. بنابراین صاحبخانه میزان اجاره پایینتر از سود بانکی در نظر گرفته است.»
البته خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این زمینه نظری متفاوت دارد و میگوید:« بازار به صورت خود به خود اجارههای نامتعارف را پس میزند و کسانی که قیمتهای نامتعارف پیشنهاد میدهند خانههایشان به اجاره نمیرود و بستگی به المانهای مختلفی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید