هوشمند سازی چیست؟
هوشمند سازی چیست؟
هوشمند سازی، واژه ای که چند سالی بیشتر از عمر او در ارتباط با زندگی نمی گذرد. ولی هر چه پیش تر می رویم واژه هوشمند و هوشمند سازی بیشتر دیده و شنیده می شود.
امروزه به هر کجا که پای می گذاریم بدون تردید از این کلمه زیاد می شنویم. احتمالا شما هم واژه دولت هوشمند یا دولت الکترونیک، مدارس هوشمند، لوازم خانگی هوشمند، خانه و یا ساختمان هوشمند، شهر هوشمند و ده ها واژه هوشمند دیگر را شنیده اید.
معنی و مفهوم هوشمند سازی چیست؟
در خصوص هوش و استعداد نمی خواهیم صحبت کنیم. همه به خوبی می دانیم که وقتی موضوع هوشمند سازی در میان باشد منظور استفاده از برخی از پارامترها و ابزارها به منظور ساده تر کردن و حرفه ای تر کردن روش زندگی است. در جامعه امروزه یا عصر فناوری و اطلاعات هم به راحتی می توان به این نتیجه رسید که هوشمند کردن بسیاری از فعالیت ها مساوی است با استفاده از برنامه ها و روش هایی که مبتنی بر ابزارهای فناوری و اطلاعات باشد. در نتیجه به صورت کلی و صرف نظر از تمامی تعاریفی که در سایت ها و کتاب های مختلف در مورد هوشمند کردن خوانده ایم باید در ساده ترین تعریف بگوییم هوشمند سازی یعنی استفاده از تکنیک ها و ابزارهای فناوری و اطلاعات به منظور مدیریت، ادراه صحیح امور، ساده سازی فعالیت ها، ارتقا سبک زندگی، حرفه ای تر شدن کارها و فعالیت ها، سرعت بخشیدن به امور، انجام کار صحیح ، کاهش مصرف انرژی و بصورت کلی استفاده حداکثری از کیفیت و سرویس هایی که می توان از فناوری اطلاعات در راستای شاخص ها و فاکتورهای زندگی از آن بهره گرفت. در نتیجه هوشمندی استفاده از تکنیک های فناوری اطلاعات برای زندگی بهتر شد.
فواید هوشمند سازی چیست؟
بصورت کلی هوشمند سازی در هر بستری که اتفاق بیافتد فواید زیادی را برای آن به همراه دارد که عمومی ترین این فواید را می توان بصورت زیر بر شمرد:
· صرفه جویی در زمان و وقت به دلیل حذف عوامل انسانی
· صرفه جویی در مصرف انرژی به دلیل کنترل و حذف عوامل مصارف نا خواسته
· کاهش دخالت نیروی انسانی و در نتیجه کاهش خطا
· افزایش طول عمر تجهیزات و دستگاه های مختلف
· امکان برنامه ریزی و به دنبال آن انجام امور بر اساس زمان های تعریف شده
· امکان برنامه ریزی برای موضوعات مختلف از جمله تعمیر و نگهداری و یا حذف برخی از موارد
· امکان مدیریت از راه دور بسیاری از فرآیند ها و کارها
· امکان بازبینی و کنترل خطا در هر زمان
· امکان ثبت رویداد ها و استفاده از ذخایر اطلاعاتی
· امکان استفاده از سیستم های هشدار دهنده و اطلاع رسان
· امکان بالا بردن بهره وری در نیروی انسانی با اعمال رفع محدودیت ها
· و …
دیدگاهتان را بنویسید