کرونا، کاهش درآمد، حکم تخلیه
کرونا، کاهش درآمد، حکم تخلیه
به گزارش سازه جو:به نقل از ایران، مستأجرینی که مدت قراردادشان به اتمام رسیده است، از یک سو با دشواریهای جستوجو برای خانه در ایام کرونا روبهرو هستند و از سوی دیگر با افزایش شدید نرخ اجارهبها. طبق اعلام رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، در دوره شیوع کرونا بسیاری از مستأجران در تماس با این اتحادیه اعلام کردهاند که مالکان حکم تخلیه واحدهای مسکونی آنها را گرفتهاند و بسیاری از ساکنان و مستأجرین فعلی نیز، بهدلیل شیوع ویروس کووید۱۹، اجازه بازدید از واحدهای مسکونی خود را نمیدهند. در چنین وضعیتی، وزارت راه پیشنهاد تمدید ۶ ماهه قراردادهای اجاره را به ستاد ملی مبارزه با کرونا داده بود و این ستاد با تمدید ۲ ماهه قراردادها با همان نرخ قبلی موافقت کرد. معاونت رفاه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دراین گزارش به اقدامات سایر کشورها میپردازد که در میانه بحران کرونا چگونه به حمایت از مستأجران میپردازند!
ایالاتمتحده
اقدامات ایالات متحده در زمینه جلوگیری از تخلیه اجباری در دوره کرونا، در سطوح مختلف فدرال، ایالتی و محلی انجام شده است. در سطح فدرال تمرکز بر عدم صدور حکم تخلیه اجباری و امکان تمدید ارفاقی بازپرداخت وام مسکن (Forbearance) بوده است. اداره توسعه شهری و خانهسازی (Department of Housing and Urban Development) در این کشور، سازمانهای مسکن عمومی (Public Housing Agencies) و مالکان خصوصی را تشویق کرده است که مانع از آوارگی خانوادهها با حکم تخلیه اجباری شوند. در راستای اجرای این پیشنهاد، دولت فدرال امریکا، به مالکینی که مستأجرانشان را وادار به تخلیه نکنند، برای بازپرداخت وام مسکن مهلت میدهد.
کانادا
در اغلب استانهای کانادا یارانهای برای پرداخت اجاره طی همهگیری جهانی کرونا پرداخت نمیشود. بااینحال، استانداریها و سازمانهایی همچون نهاد دولتی وام مسکن و خانهسازی کانادا (Canada Mortgage and Housing Corporation) اعلام کردهاند که در بستههای کمک مالی اضطراری ارائه شده برای جایگزینی درآمد، که در سطح کشوری و استانی اجرا میشوند، یارانه اجاره نیز در نظر گرفته شده است.
تدابیر حمایت از اجاره دهندگان در دوران کرونا، بیشتر از سوی دولتهای استانی ارائه شده است و بههمین دلیل در مناطق مختلف تفاوتهایی دارد. بهطورکلی، استانها از دو طریق به اجارهنشینان کمک کردهاند: (1) توقف تخلیه اجباری: اغلب استانها تا ماه آوریل، با اعمال برخی محدودیتها، صدور حکم تخلیه اجباری را متوقف کردند. هنوز مشخص نیست که پس از پایان دوره توقف تخلیه اجباری، صاحبخانه در قبال عدم پرداخت اجارههای عقبافتاده از لحاظ قانونی چه اقداماتی میتواند انجام دهد.
بریتانیا
در بریتانیا مستأجران املاک تجاری، اگر نتوانند اجاره خود را بهدلیل عوارض ناشی از شیوع کووید19 پرداخت کنند، وادار به تخلیه نخواهند شد. همچنین، برخلاف قوانین مربوط به شرایط عادی، اگر این مستأجرین تا سه ماه اجارهبهایشان را پرداخت نکنند، قراردادشان بهطور خودکار فسخ نخواهد شد. اگرچه مالکان قادر به فسخ قرارداد طی این دوره نیستند، اما توصیه شده است که مالکان و مستأجران با یکدیگر مذاکره کنند؛ چراکه دستآخر و پس از پایان این مهلت، مستأجران ناگزیر به پرداخت اجاره هستند.
آلمان
در آلمان، تخلیه اجباری مستأجران مسکونی و تجاری، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی، تا ماه ژوئن ۲۰۲۰ صورت نمیگیرد. در صورت بروز هرگونه مشکل با صاحبخانه، مستأجرین باید بهصورت مکتوب شکایت خود را به دستگاه مسئول اعلام کنند.
در آلمان نیز این وضعیت، بهمعنای معافیت از اجاره نیست، ولی در این کشور آخرین مهلت تمامی اجارههای پرداخت نشده تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲ تعیین شده است و نرخ بهرهای تا ۸درصد به تمامی این اجارههای پرداخت نشده تعلق میگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید