نسخه ضدتورمیدر مسکن ملی
نسخه ضدتورمیدر مسکن ملی
به گزارش سازه جو: به نقل از دنیای اقتصاد، جواد حقشناس اعلام کرد: با توجه با تورم بالای هزینههای ساختمانی و همچنین محدودیت منابع در اختیار برای ساخت این واحدها، به جهت مدیریت هزینهها در شرایط فعلی دو راهکار از سوی بنیاد مسکن در پیش گرفته شده است. یکی از این راهکارها خرید عمده و بیواسطه مصالح ساختمانی از کارخانههای تولیدکننده و تزریق آنها به پروژهها و دیگری پیشنهاد تزریق آورده متقاضیان به پروژهها برای خرید مصالح از همان ابتدای شروع پروژه است. به گفته وی آورده متقاضیان از همان مراحل ابتدایی به پروژهها تزریق نمیشود، بلکه پس از طی مراحلی از پیشرفت فیزیکی به پروژهها اختصاص مییابد.
تعهد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در طرح اقدام ملی مسکن چه تعداد واحد مسکونی است و این طرح هماکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟
تعهد بنیاد مسکن در طرح اقدام ملی مسکن در مجموع ساخت ۱۳۸ هزار واحد مسکونی است که این واحدها عمدتا در شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر و در برخی از شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر با توافقی که با وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، قرار دارد. تا زمان حاضر برای بالغ بر ۵۰ هزار واحد مسکونی زمین تامین شده است و در مرحله تهیه نقشه و تعیین گروه سازندهها ومجریان پروژهها هستیم. بخشی هم در حدود ۵ هزار تا ۶ هزار واحد مسکونی در اختیار خود متقاضیان در گروههای کوچک ۴ تا ۱۰ نفره قرار میگیرد که خودشان عملیات ساخت را انجام دهند.
چه تعداد تسهیلات تاکنون در طرح اقدام ملی مربوط به پروژههای در تعهد بنیاد مسکن پرداخت شده است؟
آورده مردم تا زمان حاضر در شهرهایی که ما مسوولیت اجرای طرح اقدام ملی را بر عهده داریم بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است، ولی هنوز تسهیلاتی به این طرح از سوی بانک اختصاص نیافته و پرداخت نشده است، اما سازوکار پرداخت این تسهیلات فراهم شده و فعالیتها در حال انجام است تا این تسهیلات در آینده نزدیک به پروژهها پرداخت شود.
یعنی هنوز این تسهیلات به مرحله پرداخت نرسیده است؟
برای برخی از پروژهها به مرحله پرداخت هم رسیده است، اما از آنجا که وزارت راه وشهرسازی یک شرط در این طرح قرار داده که شرط درستی هم هست مبنی بر انتساب فرد به پروژهها؛ به این معنا که ثبتنامکنندهها و مشمولان باید آورده اولیه خود را به پروژه تزریق کنند و بعد از آن است که ما میتوانیم برای هر پروژه متقاضیان را تعیین کنیم و انتساب دهیم و بعد از آن میتوانیم افراد را به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی کنیم.
براساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا چه زمانی این پروژهها به اتمام میرسد؟
برای ساخت هر پروژه از زمان آغاز تا اتمام معمولا ۱۵ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است و پروژه معمولا در این بازه زمانی از آغاز تا اتمام، زمان نیاز دارد. هرچه پروژهها زودتر شروع شوند زمان اتمام نیز سریعتر خواهد شد و زودتر پروژه به متقاضیان تحویل داده میشود. مگر آن دسته از پروژههایی که از ساخت وسازهای بنیاد مسکن برای کمک به تسریع طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته شده است که برخی از آنها تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
با توجه به اینکه بنیاد مسکن در عرصه ساختوساز تجارب زیادی دارد و از جمله مهمترین این تجربهها تجربه ساختوساز مسکن مهر در شهرهای کوچک است، در طرح اقدام ملی چه مشکلاتی وجود دارد که در مسکن مهر هم وجود داشت و باید برطرف شود؟
معمولا زمانی که پروژهها به صورت متقاضی محور تعریف شده و متولی مسکن درصدد پاسخ به تقاضای مسکن است از همان ابتدای کار یعنی زمانی که متقاضیان در طرح قرار میگیرند علاوه بر جنبههای مثبتی که این رویکرد دارد طبیعتا مشکلاتی نیز از این ناحیه وجود خواهد داشت. مشکلات از این نظر که گروههای متقاضی که خودشان درصدد اجرای پروژهها برمیآیند، نظیر تشکیل گروههای چند نفره برای ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی، ممکن است در برخی موارد از تجربه کافی برای ساختوساز برخوردار نباشند و بهرغم آنکه الزام برای انتخاب سازنده ذی صلاح دارند در برخی موارد دیده میشود که اختلاف سلیقهها و برخی ناهماهنگیها مشکلاتی را ایجاد میکند که در مسکن مهر نیز این مشکلات وجود داشت و بعید نیست که در پروژههای اقدام ملی نیز با این مشکلات مواجه شویم.
عدم پرداخت یا نپرداختن به موقع آورده متقاضیان نیز جزو نقاطی است که میتواند به عنوان پاشنه آشیل این طرح به شمار آید.
دیدگاهتان را بنویسید