ناودانی چیست؟
ناودانی چیست؟
ناودانی پروفیلی است با مقطع فولادی که از نورد بیلت هایی از جنس فولاد کربنی ساخته شده و شکل سطح مقطع آن از یک جان افقی و و دو بال عمودی به شکل حرف U انگلیسی تشکیل شده است.
این پروفیل در گروه پروفیل های باز قرار می گیرد.
از این پروفیل در مصارف صنعتی و ساختمانی بسیار استفاده می شود.
ناودانیهای ساخته شده 3حالت دارند:
پرسی ، که به وسیله پرس شکل مورد نظر را به آن می دهند.
کاربرد ناودانی :
شکل ظاهری ناودانیها موجب شده که برای پروژه های ساختمانی ساختار برتر محسوب شوند، و این محصول برای قاب و پایه های بکار برده شده در ماشین آلات ، اسکلت کامیون ، چارچوب ، ترمیم بناهای معماری ، تشکیلات دریایی ، ساختمان ، تجهیزات ساخت و ساز و غیره بسیار مناسب می باشد.
استانداردهای ناودانی :
براساس کاربرد ناودانی به انواع ” C ” و ” U ” تقسیم بندی می شوند.به همین دلیل دو استاندارد ابعادی UPE و UPN وجود دارد. UPE برای نوع C با بالهای موازی بکار برده می شود وUPN برای نوع U با بالهای مخروطی بکار برده می شود.
بعضی استاندارد ناودانیها در کشورهای متفاوت به شرح زیر است:
UNP و UPE ناودانی اروپایی DIN-1026
استاندارد فرانسه NF A 45-255
استاندارد ناودانی مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3
که از کاربرد این نوع ناودانیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بصورت تکی و یا جفت در باد بندها
- به شکل تکی و دوبل در تیرها
- به شکل جفت و به صورت قوطی در ستون ها
- به شکل جفت در ساخت خرپا
انواع ناودانی
ساده : ناودانی صنعتی و ساختمانی که از ورق گرم ساخته می شود و ممکن است براساس نیاز به صورت گرم یا سرد گالوانیزه گردد.این نوع در سایزهای ۸،۱۰،۱۲،۱۴،۱۶ ساخته می شود. ارتفاع این نوع از۳۰ میلی متر شروع می شود و تا۴۰۰ میلی متر ادامه دارد و متغییر است و اکثراً برای ساخت پل های باربر و موارد دیگر بکار برده می شود.
مشبک : این ناودانی از ورق گرم گالوانیزه شده به صورت سرد یا گرم ساخته می شود ودر مصارف متفاوتی کاربرد دارند این نوع درمصارفی همچون تولید قفسه های فولادی مستحکم ، ساختمان های سبک فولادی ، نصب سنگ بصورت خشک و… استفاده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید