مسکن هم کوتاه میآید؟
مسکن هم کوتاه میآید؟
ازار ارز این روزها آرامتر از هر زمان دیگری در سال ۹۸ است و در حدود یک هفته گذشته، روندی کاهشی به خود گرفته است؛ بهطوری که نرخ دلار از حدود ۱۳۵۰۰ تومان در هفته گذشته، از دیروز وارد کانال ۱۲۲۰۰ تومان شده است. کارشناسان امیدوارند این آرامش به بازار مسکن نیز منتقل و بخشی از حباب قیمتها در این بازار نیز تخلیه شود.
به گزارش سازه جو: به نقل از صمت، یکی از فعالان بازار مسکن با اشاره به اثربخشی وضعیت ارز بر بازار مسکن، معتقد است مهمترین پیشنیاز ثبات در بازار مسکن، تزریق امنیت روانی به جامعه است که موجب افزایش سرمایهگذاری در حوزه مسکن و رفع بخشی از نیاز این حوزه میشود.
محمدمهدی مافی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاثیر کاهش نرخ ارز بر بازار مسکن بیان کرد: تغییر وضعیت بازار ارز بر بازار مسکن اثر میگذارد؛ البته باید متناسب با همان میزانی که ارز کاهش نرخ داشته، انتظار کاهش نرخ مسکن را داشته باشیم.
وی ادامه داد: تا این لحظه نرخ ارز حدود ۱۳ درصد کاهش داشته و میتوانیم انتظار همین میزان کاهش نرخ یا کمی بیشتر را در بازار مسکن نیز داشته باشیم.
لزوم قطع رابطه ارز و مسکن
یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است بازار مسکن همین حالا هم وارد دوره رکود و ثبات شده که این وضعیت در اثر افزایش نرخ واحدهای مسکونی در ماههای گذشته، نبود معامله مصرفی و کاهش ساختوساز رخداده است.
حسین عبداللهی بیان کرد: باتوجه به اینکه مسکن تبدیل به کالای سرمایهای شده، با ارز مرتبط است و درحالحاضر ارز و مسکن، رابطهای مستقیم با هم دارند. البته تفاوت این دو در آن است که مسکن در کنار خوراک و پوشاک، جزو نیازها و کالای اساسی بهشمار میرود.
عبداللهی با تاکید بر اینکه باید وابستگی ارز و مسکن را از بین ببریم، افزود: با استفاده از مالیات بر عایدی سرمایه میتوانیم این وابستگی را کاهش دهیم.
باتوجه به اینکه با افزایش نرخ ارز یا سکه، نقدینگی به سمت بازارهای موازی میرود، نباید اجازه دهیم نقدینگی سرگردان، وارد بازار مسکن شود و شاهد افزایش نرخ مسکن باشیم. برای این کار میتوانیم از ابزار مالیات بر عایدی سرمایه استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه درحالحاضر بازار مسکن وارد دوره رکود شده، افزود: افزایش نرخ مسکن به اندازهای بوده که مصرفکنندگان و خریداران واقعی، دیگر قادر به خرید مسکن نیستند. در این شرایط یکی از عواملی که میتواند از افزایش بیشتر نرخ مسکن جلوگیری کند، از بین بردن ارتباط میان ارز و مسکن است.
کاهش نرخ مسکن با ابزارهای مالیاتی
عبداللهی با تاکید بر اینکه در سالهای گوناگون، بازار مسکن نوسان قیمتی متعددی را پشت سر گذاشته و درحالحاضر با افزایش بیاندازه قیمتها وارد دوره رکود شدهایم، اضافه کرد: باید رشدی منطقی در نرخ مسکن داشته باشیم که متناسب با تورم عمومی باشد اما این مسئله اتفاق نمیافتد.
دیدگاهتان را بنویسید