مراحل اخذ پایان کار و انواع پایان کار
حتما این را میدانید که برای آغاز هرگونه ساختوسازی، وجود پروانه ساخت، از مهمترین اصول ساختمانی است. بعد از اینکه عملیات مربوط به ساختمان تمام شد، فرد باید برای اخذ گواهی پایان کار، به شهرداری مراجعه کند. کارشناسان شهرداری بعد از بررسیهای متعدد در خصوص رعایت یا عدم رعایت قوانین توسط سازنده، نسبت به ارائه پایان کار تصمیم میگیرند. مجموعه سازه جو در این مقاله به بررسی موضوع اخذ پایان کار و انواع آن اشاره کرده و تمام نکات مرتبط با این موضوع را نیز موردبررسی قرار میدهد تا افراد با آگاهی بیشتری نسبت به این موضوع اقدام به دریافت پایان کار نمایند.
مراحلی که در اخذ پایان کار مهم است
همانند تمام مراحل اداری که در بخشهای مختلف انجام میشود، در مراحل اخذ پایان کار نیز، تشکیل پرونده از مهمترین بخشها برای ادامه فعالیت در خصوص این مسئله است. مالک و سازنده ساختمان در ابتدا، فرم مخصوص برای دریافت پایان کار را تکمیل میکند البته انجام این کار توسط سازنده و ناظر صحیحتر است. در این مرحله، ارائه اسناد و مدارک لازم باید بهدرستی انجام شود تا پایان کار نیز بهراحتی و سهولت در دسترس قرار گیرد.
مدارک موردنیاز برای اخذ پایان کار بهطور مفصل در زیر آمده است،
- اسناد مربوط به مالکیت فرد، این اسناد شامل، برگههای قرارداد در خصوص تحویل زمین شهری، مقاوله نامه از اداره املاک و مستغلات شهرداری، اجاره نامه از سازمان اوقاف و سند شش دانگ است.
- اصل شناسنامه مالک ساختمان بههمراه کپی آن
- اصل مدرک و فیش نوسازی در سال جاری همراه با کپی
- وجود صورت مجلس تفکیکی برای اخذ پایان کار آپارتمانها
- گواهی انحصار وراثت به همراه تصویر آن در شرایطی که مالک اصلی فوت شده باشد
- فیشهای امتیازات اصلی شامل آب، برق و گاز به همراه تصویر آنها
- گواهینامه محل ساختمان در نقشه هوایی
- وجود وکالتنامه و مدارک هویتی وکیل
- مراجعه مالک به بخش بایگانی برای اخذ پرونده بهمنظور بازدید ملک توسط مامور فنی
- تاییدیه گزارش توسط مسئول فنی در شهرداری
- دستور مسئول فنی برای محاسبه
- کنترل وجود یا عدم اضافه متراژ در بنا و کسری پارکینگ
- تاییدیه یا عدم تایید محاسبهکننده از طریق گزارشات مامور فنی
- اخذ رضایت از مجاورین و یا رفع خلافی در صورت عدم تایید
- ارسال به ماده 100 و تعیین جریمه در صورت وجود مازاد بنا
- ارائه گزارشات مربوط به مهندس ناظر بههمراه شماره و تصویر آن
- تاییدیه نهایی مهندس ناظر در خصوص عدم تخلفات ساختمانی
- ارائه فرم محضری در خصوص ساختمانهایی که فاقد خلافی هستند
- رفع تمام خلافیها و نقض مقررات و تهیه پیشنویس ساختمان
- تکمیل فرم پایان کار ساختمان
- امضا و تاییدیه معاون شهرسازی
- دریافت گواهی پایان کار ممهورشده با شماره و تاریخ شهرداری از طریق دبیرخانه
این موارد بهصورت کامل مراحل اخذ پایان کار بود که از لحظه ورود به شهرداری تا اتمام کار را بهصورت واضح و مفصل موردبررسی قرار داد.
انواع پایان کار
بعد از پرداختن به مسئله مراحل اخذ پایان کار، نوبت به معرفی انواع پایان کار میرسد که در اینجا قصد داریم هریک از آن مراحل را نیز بهطور مفصل توضیح دهیم.
گواهی پایان کار نامحدود و موقت که در سالهای قبل، مورداستفاده قرار میگرفت. اما در چند سال اخیر، وجود پایان کار مستقل، اهمیت زیادی پیدا کرده است. این گواهی چند برگه باید حتما از طرف شهرداری اخذ شده باشد و دفترهای اسناد رسمی اجازه تنظیم سند در خصوص این موضوع را ندارند.
انواع گواهیهای موجود برای تکمیل عملیات ساختمانی
گواهی بلامانع ناحیه، گواهی عدم خلافی، بلامانع شهرداری و پایان کار ساختمانی و آپارتمانی در انواع پایان کار وجود دارند.
پایانکار بلامانع ناحیه
این نوع پایانکار، در خصوص تخلفات بسیار جزئی صورت گرفته در ساختمان است و برای اینکه تمام مراحل اخذ پایانکار بهراحتی انجام شود، این گواهی صادر خواهد شد.
پایانکار عدم خلافی
اگر خلافی در ساختمان رخ داده باشد، از این گواهی بهعنوان مجوزی برای رفع همان خلافی استفاده خواهد شد.
بلامانع شهرداری
این نوع پایانکار نیز در جهت تسهیل مراحل اداری و ادامه فعالیت، برای درخواست پروانههای مختلف و کشف خلافی در ساختمان صادر میشود.
پایانکار ساختمانی
در صورت اتمام تمام فعالیتهای ساختمانی بدون هیچگونه خلافی و ارائه تاییدیه مهندس ناظر در خصوص اتمام عملیات این پایان کار از شهرسازی صادر خواهد شد.
تخفیفات دولت برای افراد در خصوص پایان کار ساختمانی
خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان عزیز، در زمان اخذ پایانکار مشمول رعایتهای مخصوصی هستند. این افراد با مراجعه به نماینده مستقر در واحد مربوطه و با ارئه سندی در این خصوص، از تخفیف عوارض شهرداری در جهت صدور پروانه و پایان کار بهرهمند خواهند شد. این تخفیفات در ازای هر واحد ساختمانی محفوظ است. 70% تخفیف برای یک واحد مسکونی از طرف دولت برای این عزیزان درنظر گرفته شده است. آزادگان نیز باتوجه به سالهای اسارت خود، تخفیفات تخصیصیافتهای را دریافت خواهند کرد.
علاوه بر این، ساختمانهای قدیمی، که زمان ساخت آنها به دههای 40و 50 میرسد، باتوجه به تبصره 6 تا 7 تصویب شده در سال44، زمانی که معاملهای انجام دهند، به ارائه گواهی پایانکار، نیازی ندارند.
دلیل اخذ پایانکار
اولین و مهمترین دلیل برای اخذ پایانکار، اثبات قانونی بودن ملک بنام مالک است. این کار باعث خواهد شد تا فرد، در زمان خرید و فروش ملک، دچار مشکلات متعدد نشده و بهراحتی یک معامله پرسود و قانونی داشته باشد.
نبود تخلفات ساختمانی در صدور پایانکارها نیز، دومین دلیل مهم برای اخذ آن است که فرد با اطمینان کامل از عدم تخلفات، کار خود را به پایان میرساند و اگر مشکلی هم در ساختوساز وجود داشته باشد با رفع آن مشکلات، تاییدیههای لازم را دریافت میکند.
مورد سوم در خصوص اخذ سند مالکیت مجزا برای هر واحد است و در صورتی صادر خواهد شد که مالک پایانکار معتبری داشته باشد.
جمعبندی
مجموعه سازه جو، به بررسی تمام مراحل در خصوص اخذ پایانکار و انواع آن پرداخت و در این مقاله، بهطور مفصل به این موضوع اشاره شد. ما مطمعن هستیم که افراد فقط با مطالعه این مطالب، آگاهی بسیار زیادی در این خصوص بهدست میآورند و به پاسخ تمام سوالات و ابهامات خود نیز بهطرز صحیحی خواهند رسید، چراکه؛ هدف مجموعه در گرو بالابردن دانش مردم در خصوص اخذ پایانکار است تا بدون هیچگونه مشکلی این مراحل را نیز پشت سر بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید