قیمت مسکن و دغدغه مستاجران
قیمت مسکن و دغدغه مستاجران
به گزارش سازه جو: به نقل از ایرنا، افزایش سرسامآور بهای خانه در حالی اتفاق افتاده است که به دلیل شرایط کلان اقتصاد، توان خرید مردم کاهش یافته و در نتیجه به اجبار تفاوتهایی در ذائقه آنها برای خرید خانه مشاهده میشود و این بزرگترین تهدیدی است که زندگی آنها را با چالش جدی روبهرو کرده است. در همین زمینه، آمار دفتر اقتصاد مسکن وزارت راهوشهرسازی میگوید که متوسط رشد قیمت مسکن از مرداد ۱۳۹۲ تا اردیبهشت رشد زیادی داشته است که معضلی مهم برای خانوادهها محسوب میشود. بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی به بررسی این افزایش قیمت پرداختهاند.
رسانههای اصلاحطلب
جهش بازار مسکن
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی می آورد: بازار مسکن در خردادماه سال ۹۲ از یک زاویه شباهت حداکثری با وضعیت بازار مسکن در خردادماه سال جاری داشته است. بازار مسکن شهر تهران در خردادماه سال ۹۲ یک جهش بیسابقه در حوزه قیمتی را تجربه کرد. پس از آن به تدریج قیمتها در آستانه ریزش قرار گرفت تا اینکه از نیمه سال ۹۲، رکود بر این بازار تا چندین سال سایه افکند. بررسی تازهترین تحولات بازار مسکن در چند هفته گذشته نشان میدهد پس از گذشت هفت سال، در خردادماه امسال مجددا قیمتهای پیشنهادی با جهش روبهرو شدند.
کوچ اجباری مستاجران
روزنامه آرمان ملی در گزارشی می نویسد: افزایش سرسامآور بهای خانه در تهران در حالی اتفاق افتاده که به دلیل شرایط کلان اقتصاد ایران، توان خرید مردم کاهش یافته و در نتیجه به اجبار تفاوتهایی در ذائقه آنها برای خرید خانه مشاهده میشود. آمارها نیز به ما میگوید در کلانشهر تهران طی ۱۴ ماهه گذشته، عمده معاملات حول واحدهای ۴۰ تا ۶۰ متری بوده است و عموما مردم قادر به خرید واحدهایی با متراژ بالا نیستند.
رسانههای اصولگرا
افزایش قیمت مسکن و صاحبخانه ها
روزنامه جوان در گزارشی می آورد: همیشه تا یک جایی میشود جنگید! از یک جایی به بعد وقتی که دیدی تنها و بدون پشتوانه جلوی لشکری قدرتمند ایستادهای باید شمشیرت را بیندازی و قبول کنی دیگر کاری از دستت بر نمیآید. اوضاع مالی نه چندان خوب ما به لطف کرونا و شرایط اقتصادی و افزایش قیمتها و اجارهها، چند ماهی است که کاملاً در شرایط بحرانی غلت میخورد و حالا دیگر وقت آن است که یاد بگیرم نجنگم. این را که صاحبخانه دم خانه مستأجر میرود و داد و بیداد راه میاندازد، فقط در فیلمها دیده بودم که به لطف کرونا و مسئولان در واقعیت هم تجربهاش کردم. همان شب نوبت خانم صاحبخانه بود که در خانه را بزند و دوباره همان حرفهای تکراری.
دارایی افراد و مسکن
خبرگزاری فارس در گفت و گو با جعفر راستی نماینده مردم شبستر و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس می نویسد: نه تنها مالیات بر خانههای خالی باید صورت بگیرد بلکه دارایی هر فرد در مسکن هم باید کنترل شود. به عبارتی باید قانونی وضع کنیم هر فرد در تهران بیش از ۵ خانه به نام خود نداشته باشد. الان آماری داریم که فردی در ایران بیش از ۲ هزار خانه به نام خود دارد. کدام قانون و عرف گفته است که یک فرد میتواند بیش از ۲ هزار خانه به نام خود داشته باشد؟ فردی که ۲ هزار خانه در ایران به نام خود دارد به راحتی میتواند قیمتها را بالا و پایین کند.
دیدگاهتان را بنویسید