طرح مسکن استیجاری دولتی به کجا رسید؟
طرح مسکن استیجاری دولتی به کجا رسید؟
چندی پیش سخنگوی دولت از پذیرش پیشنهاد شهردار تهران در خصوص ایجاد مساکن استیجاری در کلانشهرها خبرداد، پیشنهادی که بر اساس آن شهرداری ها بایستی مساکن اجارهای با متراژ کم را در کلانشهرها فراهم کنند و پیگیری آن نیز برعهده وزارت کشور گذاشته شد.
به گزارش سازه جو: به نقل از ایسنا. پیروز حناچی -شهردار تهران چندی پیش از ایجادمساکن استیجاری با متراژ کم در کلانشهرها سخن گفته بود. طرحی که در صورت انجام شاید این فرصت را برای همه افراد فراهم کند تا بتوانند با سرمایههای اندک، سقفی برای خود فراهم کنند. از این طریق شاید اجارهداری نیز از سیطره بخش خصوصی خارج و دولت وارد این عرصه شود.
شهردار تهران :
همچنین درباره پیشنهاد شهرداری برای حضور در طرح مسکن اجتماعی و استیجاری نیز گفته بود که مسکن اجتماعی و مسکن مورد حمایت، برعهده شهرداریها است و شهرداریها هم ابزار و هم انگیزههای لازم را در این زمینه دارند و براساس قانون ۵۵ شهرداریها پیشنهاد شده که شهرداریها وارد این موضوع شوند و با موافقت هیات دولت این اجازه به شهرداریها داده شده و قرار است وزیر کشور سازوکار این مهم را تعیین کند.
در واکنش به این موضوع سید محمد پژمان- معاون وزیر راه و شهرسازی نیز گفته بود که در جلسه اخیر با حضور ریاست جمهوری این مبحث که در سالهای اخیر نسبت اجارهنشینی به مالکیت افزایش داشته است، مطرح شد. به دلایل مختلف بعضی افراد تمایل به استفاده از مسکن استیجاری دارند اما در حال حاضر بازار اجاره فقط توسط بخش خصوصی مدیریت میشود و نظامات، اهداف و ارقام آن با این بخش است. به همین لحاظ دولت و شهرداریها باید نقش بیشتری به عهده بگیرد.
وی ادامه داد: مهمترین مولفه در ساخت مسکن، زمین مورد نیاز است، شهرداریها در محدوده و حریم شهر متولی اجرای طرح جامع و تفصیلی هستند و در طرحهای جامع و تفصیلی برای تمامی پهنه ها کاربری تعریف شده است، بنابراین از نظر نوع کاربری اراضی، طرح توسعه شهری تعیین تکلیف کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید