راههای نفوذ نم به داخل خانه و راههای جلوگیری از آن
راههای نفوذ نم به داخل خانه و راههای جلوگیری از آن
رطوبت دیوارها ممکن است در اثر ایجاد میعان در فضای داخلی ساختمان و یا نفوذ آب از بیرون ساختمان به درون دیوارها پدید آمده باشد. بهترین راه این است که یک ورقه آلومینیومی مربع شکل طوری بر روی دیوار قرار داده و بچسبانید که هوا از هیچ یک از اضلاع آن وارد نشود.
بررسی تکنولوژی جدید درعایق رطوبتی دیوار
یکی از مهم ترین مشکلاتی که ممکن است برای یک ساختمان به وجود بیاید و آن ساختمان را دچار تخریب کند رطوبت و نم میباشد که گاهی اوقات جبران ها بسیار خطرناک و جبران ناپذیر هستند.
با استفاده از عایق رطوبتی دیوار شما میتوانید سالها خیالتان از بابت رطوبت دیوار هایتان آسوده باشد عایق رطوبتی دیوار که با تکنولوژی های جدید تولید میشوند دارای کیفیت بالا، با دوام و پایدار هستند .
انواع روش های عایق رطوبتی دیوار و ساختمان
برای عایق رطوبتی ساختمان و عایق رطوبتی دیوار روش های متفاوتی وجود دارد از اولین روش ها که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد عایق با استفاده از قیر میباشد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
دومین روش عایق کردن به وسیله عایق ایزوگام میباشد که همچنان با وجود معایب مورد استفاده میباشد اما بسیار کم ، سومین روش عایق رطوبتی های جدید با تکنولوژی های جدید میباشد که تقریبا تمام معایب روش های قبل را رفع کرده است.
نحوه درست کردن یک رطوبت گیر خانگی
لوازم مورد نیاز برای اینکار
- کلسیم کلرید
- جوراب
- حفاظ چوبی ، فلزی…
- ظرف پلاستیکی
رطوبت گیر خانگی کلسیم کلرید
از کلسیم کلورید استفاده کنید. راه های بسیاری برای ساخت رطوبت گیر وجود دارد.
۱- شما اول باید مقداری کلسیم کلرید خریداری کنید. شما می توانید از داروخانه ها خریداری کنید و شکل این ماده سفید رنگ می باشد.
۲- زمانی که کلسیم کلرید را خریداری کردید آن را درون جورابی قرار دهید و سر آن را گِره بزنید.
۳- شما باید برای آن یک آویز درست کنید تا بتوانید آن را از آویز آویزان کنید. زیرا نباید این کلسیم کلرید با سطح زمین برخورد داشته باشد. به همین خاطر می توانید از یک تکه چوب یا فلز یا هر ماده ای برای ساخت آویز استفاده کنید.
۴- یک ظرف پلاستیکی هم در زیر آویز قرار دهید تا قطرات آبی از داخل جوراب جاری می شود به داخل ظرف بریزد. با این کار مشاهده خواهید کرد که چقدر از اندازه رطوبت در فضا کاسته خواهد شد.
۵- فقط حواستان به اندازه ظرف باشد تا وقتی که پُر شد ، خالی کنید.
۶- بعد از مدتی باید کلسیم کلرید داخل جوراب را عوض کنید و مقداری تازه در داخل جوراب بریزید.
تعریف عایق رطوبتی به طور کلی
به طور کلی عایق رطوبتی شامل لایه هایی میباشند که دارای ترکیبات خاص خود هستند و بر روی مساحت مورد نظر برای جلوگیری از نشت هر گونه نم و رطوبت مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین عایق رطوبتی دیوار در اصطلاح با عایق رطوبتی سقف هیچ فرقی نمیکند و به صورت یکسان هستند .
انواع عایق رطوبتی دیوار
عایق های رطوبتی با توجه به موادی که در ترکیباتشان دارند ، انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع عایق در مکان ها و آب و هواهای مختلف میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند البته بعضی عایق ها به صورت ویژه هستند و در همه ی موارد کاربرد دارند .
تشریح روش عایق رطوبتی قیر
در این روش از ترکیب دو ماده که به صورت جدا هستند به نام های قیر و گونی تشکیل میشود این مواد در مسیر تهیه مخلوط و یا به بیانی ترکیب میشوند این روش تقریبا منسوخ شده به حساب می آید زیرا دارای معایب بسیار زیادی میباشد .
نوع نشتی و میزان نم و رطوبت
نشتی مربوط به شیرآب
گاهی نشتی آب در پایه های یا محل اتصال به لوله ی شیرهای آب اتفاق می افتد. در اینصورت مشکل با تعویض مغزی شیر یا تعویض کامل شیرآب حل می شود. در این مورد بدانید که خوش شانس بوده اید که لازم نیست هزینه تعویض لوله کشی بدهید.
نشتی لوله ها
اینجا همان موردی است که هزینه بیشتری می طلبد. گاهی بررسی متخصص تاسیسات به کشف یک ایراد کوچک منجرمی شود و گاهی کار آنقدر بیخ پیدا می کند که نیاز به کندن و لوله گذاری و قیرگونی مجدد هست.
اگر مشکل نم و رطوبت از نشت و ترکیدگی لولههای آب باشد.
ممکن است در قسمتی از ساختمان شما یا ساختمان همسایگان شما ترکیدگی لوله اتفاق افتاده و باعث ایجاد رطوبت شده باشد. نشت آب همان چیزی است که باید به شدت نگران آن باشید. زیرا یکی از دلایل تخریب ساختمانها، ترکیدگی لوله و نشت آب است.
حتی ممکن است نشت آب بسیار جزئی باشد، ولی به مرور زمان، کم کم به صورت رطوبت و نم جذب دیوارها و همچنین شالوده ساختمان شده و اگر باعث تخریب ساختمان نشود حتما به گچ دیوارها و سقف ساختمان صدمه زده و در مواردی باعث ایجاد بوی نم و رطوبت در کل منزل خواهد شد.
اهالی فن این حوزه برای حصول اطمینان از نبود نشت آب یا ترکیدگی لوله، از دستگاه مخصوص نشت یاب آب استفاده میکنند. به وسیله این دستگاه میتوان تشخیص داد که آیا در ساختمان شما یا همسایگان شما، ترکیدگی لوله اتفاق افتاده است یا خیر.
معایب عایق رطوبتی ساختمان قیر
این نوع عایق که به عنوان عایق رطوبتی دیوار اصلا مناسب نیست یکی از مهم تریم معایب آن صدمه زدن به محیط زیست میباشد ، مشکل بعدی آن این است که برای نصب قیر بر روی سقف و یا دیوار باید حتما قبل از ان قیر ها ذوب شوند و این کار توسط آتش های بسیار بزرگ انجام میشود.
این موضوع باعث آتش سوزی در ساخنمان شده و همچنین احتمال آتش گرفتگی افراد را نیز زیاد میکند، همچنین در این نوع عایق رطوبتی مشکلات حمل و نقل هم وجود دارد. زیرا قیر هایی که به صورت جامد هستند ، بسیار هم سنگین هستند و جا به جایی آنها از از مرکزی که خرید میکنید تا محل ساختمان بسیار دشوار میباشد و نیاز به وسایل نقلیه سنگین دارد همچنین نیاز به افرادی برای جابه جایی قیر مذاب نیز وجود دارد .
نوع کار رفع نم و رطوبت
رفع نم و نشتی آب وابستگی زیادی به شرایط کار دارد. گاهی یک نم دادگی ساده دیوار با بررسی های متخصص به کشف یک ترکیدگی جدی لوله می رسد و گاهی هم در حد همان نشتی کوچک یک بست یا اتصال در مدار لوله کشی آب ساختمان متوقف می شود.
نکته اینجاست که متخصصین تاسیساتی ترجیح می دهند بعد از بررسی دقیق مشکل قیمت گذاری کنند که البته این کار معقول و منطقی بنظرمی رسد. در درجه اول رفع نم و رطوبت به معنی از بین بردن منبع نشتی آب و در واقع پیداکردن و رفع عامل اصلی است. اما بعد از این کار نوبت به کارهای دیگری مثل کمی بنایی، گچکاری و نقاشی و در مواردی مثل کاشیکاری و سرامیک کاری میرسد.
مزایا عایق رطوبتی دیوار و سقف قیر
عایق قیر نیز حتما باید توسط فرد متوسط اجرا شود زیرا در غیر اینصورت لایه ها با اولین بارش و روطبت از روی سطح مورد نظر کنده شده و از بین خواهد رفت از مزایای آن ارزان بودن در موقع خرید میباشد که البته این ارزان بودن بی دلیل نیست و شما مدت زیادی قابیلت استفاده از ان را نخواهید داشت اما با وجود یک فرد متخصص تا یکسال دوام خواهد داشت.
رفع نم با تکنولوژی نانو
جایگزین ایزوگام جدید ترین نسل عایق های رطوبتی عایق سرویس های بهداشتی بدون تخریب و حتی از جا در آمدن کاشی عایق نمای ساختمان بدون تغییر ظاهر بام تهرانی عایق چاله های مکانیکی چاله آسانسور استخر و … نمونه کار ها و پروژه های بزرگ در گیلان باعث افتخار و سربلندی نانو عایق باران میشود.
دیدگاهتان را بنویسید