خبر خوش از پرداخت وام مسکن به فرهنگیان
خبر خوش از پرداخت وام مسکن به فرهنگیان
به گزارش سازه جو: به نقل از ایسنا، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: یکی از اولویتهای وزارت آموزش و پرورش در راستای تکریم معلمان که از موکدات اسناد بالادستی نیز هست، همین تامین مسکن فرهنگیان است.
۲۰ درصد فرهنگیان خانه ندارند
وی با بیان اینکه بر اساس آمار ما ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت ۹۵۰ هزار نفری وزارت آموزش و پرورش که تقریبا نزدیک به ۲۰ درصد میشود فاقد مسکن هستند گفت: در سالهای گذشته برنامه ریزیهایی را انجام داده بودیم که کمتر توفیق داشت، اما در برنامه ریزیهای جدید با توجه به تجارب ما و نگاه مثبت وزارت راه و شهرسازی درباره اقدام ملی مسکن و توجه به اقشار مختلف، تفاهم نامهای میان دو وزارتخانه برای خانه دار شدن و تامین مسکن ۱۷۰ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته منعقد شد.
الهیار ادامه داد: مدت زمان اجرای این تفاهم نامه که از آذرماه سال ۹۸ آغاز شده، سه سال است و تا مرداد ۱۴۰۱ ادامه دارد. طی این سه سال با توجه به مقدورات وزارت مسکن و تقاضای فرهنگیان اقدام میکنیم. متقاضیان مسکن در چند گروه اولویت بندی شده اند. گروه نخست زوجین فرهنگی هستند که زن و شوهر هر دونفر معلم اند. گروه دوم زنان سرپرست خانوار، سوم کارکنان بالای ۲۰ سال سابقه و سپس بازنشستگان هستند.
وی با اشاره به اینکه فعلا برای احداث مسکن از طریق شرکتهای وابسته به وزارت راه و شهرسازی کار را شروع کردیم، گفت: با توجه به قانون تامین مسکن فرهنگیان، کسانی که خودشان زمین داشته باشند نیز میتوانند با استفاده از تسهیلات بانک مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی و وامهای ثانویه وزارت آموزش و پرورش اقدام کرده و مسکنشان را خودشان بسازند.
شرط اصلی برای ثبت نام متقاضیان مسکن
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در فاز اول یعنی سال اول اجرای برنامه، احداث ۴۳ هزار و ۷۷۵ واحد مسکن در ۱۸ استان و ۶۵ شهر آغاز شده است گفت: شرط اصلی برای تایید ثبت نام متقاضیان این است که مسکن اولی باشند، فاقد مسکن باشند و از تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشند.
آماری از ثبت نامیها و واجدان شرایط
الهیار ادامه داد: ۳۲۰ هزار نفر در سامانه ما ثبت نام کرده بودند، اما با توجه به شرط اصلی که نداشتن مسکن بود، تاکنون ۴۳ هزار نفر معرفی شده اند و پرونده ۱۰۱ هزار نفر دیگر در حال تکمیل و رفع نقص است. ۱۶۰ هزار نفر نیز مازاد ثبت نام کرده بودند که فعلا در اولویت نیستند.
هزینه تمام شده ساخت هر واحد و میزان آورده فرهنگیان
وی درباره میزان آورده فرهنگیان برای تامین مسکن گفت:، چون وزارت راه وشهرسازی روی ساخت اقتصادی متمرکز است قیمت تمام شده نسبت به بازار آزاد مقرون به صرفهتر است و یک واحد ۹۰ متری بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان تمام میشود که مبالغ لازم مرحله به مرحله دریافت میشود و ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه نیاز است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: افراد همزمان جهت استفاده از وام مسکن ۴۰ میلیون تومانی به بانک مسکن معرفی میشوند. برای آنکه توان و قدرت خرید فرهنگیان را در این زمینه ارتقا دهیم با همکاری بانک ملی اعتبار ۲۰۰۰ میلیارد تومان وام با سود ۱۲ درصد به عنوان وام ثانویه برای فرهنگیان تامین شده که برای زوجین تا ۱۲۰ میلیون و برای مابقی تا ۶۰ میلیون تومان خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید