اسکلت بندی چیست؟
انواع اسکلت های ساختمانی:
هر بنایی دارای طرح سازهای مشخصی است که با توجه به بودجه و موقعیت مکانی ساختمان از طرح سازه ای خاصی استفاده می شود. نحوه اجرا و همچنین طرح ساختمان ها با یکدیگرمتفاوت بوده و از اسکلت بندی های مختلفی استفاده می شود.
به صورت کلی اسکلت بندی ساختمان ها شامل بتنی، فلزی، آجری و … می باشد و در زمان ساخت هر بنایی با عنوان ساختمان از آهن، سیمان، آجر و گچ استفاده می شود.
انواع مختلف ساختمان ها:
در صورتی که ساختمان ها بر اساس مصالحی که در آنها استفاده می شود دسته بندی شوند دارای انواع مختلفی چون، اسکلت بتنی، فلزی، آجری، خشتی و گلی می باشند و از لحاظ کاربردی بودن به دسته های مختلفی چون مسکونی، اداری، تجاری، بیمارستانی، ورزشگاهی و … تقسیم بندی می شوند.
اسکلت بتنی:
منظور از اسکلت بنتی این است که در تمامی تیرهای اصلی و همچنین ستون های ساختمان از بتن مسلح که از ترکیب فولاد، سیمان، ماسه و شن ایجاد شده اند بهره گرفته شود. برای اجرای سقف های بنتی هم از تیرچه بلوک یا بتن آرمه استفاده می شود.
اسکلت فلزی ساختمان:
در ساختمان هایی با اسکلت فلزی پل ها و همچنین ستون ها با کمک پروفیل های فولادی ساخته می شوند و به صورت معمول برای کلیه اتصالات از جوش استفاده می شود و برای اجرای سقف های فلزی از طاق های ضربی یا همان تیرچه بلوک استفاده می گردد.
اسکلت پیچ و مهره ای:
استفاده از اسکلت های پیچ و مهره ای در مقایسه با اسکلت های دیگر مزیت های بسیاری دارد و به همین خاطر در ساخت بناهای مختلف به صورت معمول از این نوع اسکلت بندی استفاده می شود.
در اسکت بندی پیچ و مهره ای سرعت اجرای کار نسبت به اتصالاتی که با جوش انجام می شود بسیار بالاتر و قابل لمس می باشد زیرا سرعت ساخت سازه بیشتر شده و زمان ساخت سازه کاهش می یابد.
ساختمان آجری:
در این نوع از ساختمان ها دیوارهای باربر آجری به صورت مسلح ساخته شده و تمامی بار های مرده و زنده در این نوع ساختمان ها بر عهده دیوارهای آجری باربر می باشد.
اسکلت بندی این نوع ساختمان ها از آجر بوده و برای سقف ها به صورت معمول از پروفیل های فولادی که به صورت طاق ضربی هستند استفاده می شود. حتی بهره گیری از تیرچه و بلوک برای سقف ساختمان های آجری هم بسیار مناسب خواهد بود.
ساختمان های چوبی:
ساختمان های چوبی در مناطقی که چوب در دسترس بوده و دارای قیمت پایین تری می باشد بسیار پرکاربرد خواهد بود. البته از این نوع ساختمان ها در کشورهای خارجی ساخته و در کشور ایران به علت کمبود منابع کمتر از این نوع ساختمان ها دیده می شود.
اسکلت ساختمان های خشتی:
اسکلت اصلی این نوع ساختمان ها از خشت خام و گل می باشد و نباید تعداد طبقات آن از یک بیشتر شود. توجه داشته باشید که ساختمان های خشتی در مقابل زلزله و همچنین سایر نیروهای جانبی مقاومتی نداشته و ساخت این نوع از ساختمان ها در مناطق زلزله خیز اصلا توصیه نمی شود.
دیدگاهتان را بنویسید