چنگ اندازی شهرهای مازندران به اراضی کشاورزی
چنگ اندازی شهرهای مازندران به اراضی کشاورزی
به گزارش سازه جو: به نقل از ایران، زمینهای مجاور بافتهای مسکونی، بیش از همه در معرض هضم شدن در مناطق مسکونی هستند و هنوز خریداری به سراغشان نیامده قطعهبندی و تکه تکه میشوند؛ ناشفاف بودن قوانین و هماهنگ نبودن دستگاههای اجرایی و خدمت رسان هم به تغییر کاربریها دامن میزند،بسیاری از زمینهای کشاورزی در شرایطی که در سازمان ثبت اسناد تغییر کاربری نیافتهاند، امتیاز آب و برق و گاز میگیرند و همین بر تغییر کاربری آنها از کشاورزی به ویلایی و مسکونی تأثیر و صحه میگذارد.
کمبود امکانات نظارتی
از آنجایی که استمرار تولید و حمایت از بخش کشاورزی از وظایف این وزارتخانه است و این امر بدون حفظ زمین های زراعی محقق نخواهد شد میطلبد که مسئولان مربوط در جهاد کشاورزی تمهیدات مناسبی در این زمینه بیندیشند.
نکته اینکه تخریب یک سوی قضیه است براساس قانون اگر قبل از بنا مثلاً آن زمین گندم کاری بود بعد از تخریب هم باید تبدیل به گندم کاری شود که این نیز در حد امکانات ما نیست.
اما بحث بعدی این است که مشکل ما فقط بحث ویلاسازی در زمین های زراعی استان نیست. مطابق قانون بعد از شناسایی زمین تغییر کاربری یافته، مدیر جهاد کشاورزی باید نسبت به آن ملک طرح دعوی کند که این خود یک پروسه طولانی مدت دارد و اغلب با شکایت صاحبان زمین رسیدگی به این پروندهها تا دیوان عدالت اداری پیش میرود.
نامشخص بودن حریم شهرها
مدیر کل اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر مقابله با افرادی که اقدام به تغییر کاربری زمین های کشاورزی و کوه خواری و جنگل خواری میکنند میگوید:«انتظار ما این بود که مجلس شورای اسلامی با تذکرات رهبر معظم انقلاب قوانینی متناسب با شرایط موجود وضع کند، اما متأسفانه تمام ساخت و سازها درحریم شهرها که بهترین و حاصلخیزترین زمین های کشاورزی و دارای آب و امکانات و خدمات هستند صورت میگیرد. همچنین در چند دهه اخیر یکی از مشکلاتی که باعث شده کار ما دشوارتر شود توسعه روستاها به شهرها و شهرها به شهرستان است.
دیدگاهتان را بنویسید