پاشنه آشیل برنامه اقدام ملی تولید مسکن/ تام فاز جایگزین شیوه مشارکتی شود
پاشنه آشیل برنامه اقدام ملی تولید مسکن
برخی صاحب نظران با اشاره به روش تولید بخشی از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی به شیوه مشارکتی، خواستار جایگزینی این برنامه با طرح تأمین مسکن به روش فروش اقساطی زمین شدند.
به گزارش سازه جو: به نقل از مهر، وزارت راه و شهرسازی قرار است در قالب برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن، به احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی بپردازد. طبق جزئیات اعلام شده، قرار است نیمی از واحدهایی که قرار است در برنامه اقدام ملی ساخته شود، به شیوه مشارکت با انبوهساز و در شهرهای جدید باشد.
اظهار نظر مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی درباره مسکن مشارکتی
در همین راستا حبیب الله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در حاشیه بازدید معاون اول رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی از روند پیشرفت متروی شهر جدید هشتگرد در جمع خبرنگاران درباره علت انتخاب شیوه ساخت مشارکتی برای احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید اظهار داشت: تصمیم گرفتیم روشی انتخاب کنیم که برای سرمایه گذار جذاب باشد.
علی نبیان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، از آغاز عملیاتی شدن برنامه اقدام ملی در کشور خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، ظرف دو سال آینده ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور ساخته خواهد شد.
مسکن مشارکتی، در سامان دادن بازار ناتوان است
سید احسن علوی، نائب رئیس کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در بیان اشکالات وارده به مالکیت انبوه ساز در مسکن مشارکتی گفت: اینکه بخشی از واحدها در اختیار انبوهساز قرار میگیرد، محل اشکال است. چرا که افزایش قیمت سالانه زمین که دولت آن را میآورد، خیلی بیشتر از افزایش قیمت مصالح ساختمانی و سایر نهادههای تولید است.
مقایسه طرح تام فاز (تامین مسکن به روش فروش اقساطی زمین) با مسکن مشارکتی
در حالی که مازیار حسینی، ۷ مرداد در معرفی راهکارهای دولت برای تولید انبوهمسکن از پیگیری طرح جدید وزارت راه و شهرسازی به نام «تام فاز» (تأمین مسکن بهروش فروش اقساطی زمین) برای رونق تولید و بازار مسکن خبر داده بود، عباس فرهادیه مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ۲۳ مرداد در بیان جزئیات طرح تام فاز اظهار داشت: مشکلی که در بخش ساخت و ساز وجود دارد، تفاوت بالای هزینه تمام شده ساخت با قیمت زمین است. این نسبت، در حال حاضر به صورت ۶۰ درصد هزینه زمین و ۴۰ درصد هزینه ساخت و ساز وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید