تفاوت شکل ظاهری انواع میلگرد A3 ، A2 ، A1 و A4
بررسی شکل ظاهری میلگردها
فولادهای با سطح مقطع دایره ای شکل و نسبت طول به قطر بالا را میلگرد گویند. بتن مقاومت فشاری بالایی دارد ولی مقاومت کششی آن بسیار کم است. (مقاومت فشاری بتن در حدود ۱۰ برابر مقاومت کششی آن است ) و استفاده از بتن در قطعات تحت فشار مانند ستون ها و پایه ها مناسب است ولی پایین بودن مقاومت کششی آن، موجب می شود که به تنهایی برای استفاده در قطعاتی که به طور همزمان تحت تاثیر کشش و فشار هستند با محدودیت همراه باشد که با استفاده از میلگرد این محدودیت برطرف می شود
طبقه بندی فولاد میلگرد به چه نحو است؟
این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند
.تفاوت انواع میلگرد در چیست؟
در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین زیر می باشند.
نحوه تشخیص انواع میلگرد:
نوع اول مقاطعی نرم و بدون آج ، نوع دوم نیمه سخت با آج ساده، نوع سوم سخت با آج پیچیده و چهارم مقاطع سخت با آج های مرکب می باشد.
طبقه بندی میلگردها
این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند. در استاندارد روسیه میلگردها مطابق جدول زیر به انواع A1 و A2 و A3 تقسیم می شوند.
همچنین در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین a1، a2، a3 و a4 نامیده شده و در ادامه هرکدام از آن ها به تفکیک شرح داده می شوند.
میلگرد A1 : (نرم بدون آج) اولین گروه، میلگردهای a1 می باشند که اسم آئین نامه آن ها F240 یا رده مقاومتی ۲۴۰ هستند که به میلگردهای A1 یا ساده معروفند و هیچ گونه شکل آج بر روی آن ها وجود ندارد. از لحاظ سختی در رسته میلگردهای نرم تقسیم بندی می شوند. تنش جاری این محصول ۲۳۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی آن ۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.
میلگرد A2 : ( نیمه سخت با آج ساده) رده بعدی میلگردهای A2 هستند که به شکل آجدار بوده و از لحاظ طبقه بندی در رده S340 دسته بندی می شوند و جزء میلگردهای نیمه سخت هستند. یک محور در امتداد طولی بوده و یک سری دورپیچ به صورت مارپیچ نسبت به این محور طولی قرار دارند.
میلگرد A3 : (سخت با آج پیچیده) رده بعدی A3 بوده و میلگردهای آجدار با شکل آجدار مارپیچ می باشند و از لحاظ سختی در رده نیمه سخت قرار دارند. شکل آج ها در این میلگرد نسبت به محور طولی به صورت جناقی (هشتی شکل ) می باشند و از لحاظ مقاومت نیز نسبت به میلگردهای A1 و A2 مقاومت بالاتری دارند.
تفاوت میلگرد A2 و A3 چیست ؟
یکی از راه های شناسایی این دو محصول شکل آج آن ها می باشد. شکل آج A2 به صورت منفرد و موازی و در میلگرد A3 به صورت ضربدری و هفت و هشت می باشد. در طراحی پی از محصول طولی A3 و میلگرد عرضی A2 استفاده می شود. میلگرد A3 تردتر و شکننده تر بوده ولی A2 انعطاف پذیرتر می باشد. اگر آج محصول به صورت فنری باشد از نوع A2 است.
میلگرد A4 :رده بعدی A4 بوده که جزو محصولات سخت محسوب شده و از لحاظ رده مقاومتی در آئین نامه از این میلگردها به عنوان میلگرد رده S500 ذکر می شود. شکل آج ها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی می باشد و از این طریق نسبت به سایر رده ها متمایز است.
دیدگاهتان را بنویسید